Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki nadziane czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 450 gram
czekolada gorzka 6-10 kostek
jajko 2
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 155 gram
sól 1 szczypta
ekstrakt waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placki nadziane czekoladą

Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,dodaj sól. Wymieszaj.
Serek wiejski,jajka,cukier i ekstrakt waniliowy przełóż do osobnej miseczki. Zmiksuj blenderem. Do masy serowej dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki.
Na talerz wysyp ok. 1/2 - 1 szklanki mąki pszennej. Łyżką do lodów nabierz ciasta i wyłóż na mąkę, na środek ciasta połóż kawałek czekolady. Ciasto obtocz w mące tworząc placuszek.
Placuszki smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.06.2017 08:15
pyszności :)
jagoda5913 03.06.2017 06:29
Fajny pomysł
Ada-Gaba 02.06.2017 22:00
bardzo apetyczne
olkaaa 02.06.2017 20:05
Fajny pomysł
Diana Rusiłowicz 02.06.2017 20:00
Pysznie wyglądają!
Aleksandra/Olcia 02.06.2017 18:54
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak