Przepis i sposób przygotowania na: Placki kukurydziane z salsą
Kroki postępowania
Kaszę wymieszać ze szklanką zimnej wody. Zagotować 2 ½ szklanki wody z kostką bulionową i łyżką oleju. Wlać namoczoną kaszę, gotować mieszając około 10 minut, aż kasza będzie miękka i odstawić.
4 pomidory
1 cebula
1 papryczka chilli
2 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej natki
sok z cytryny
2 łyżki oliwy
Wykonanie salsy:
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać posiekać. Chilli umyć, przekroić, oczyścić z pestek, posiekać. Do warzyw dodać natkę , sok z cytryny , oliwę, zmiażdżony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Salsę wymieszać, odstawić pod przykryciem na 30 minut.