Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki harynkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
filety śledziowe 1 kg
boczek wędzony 200 g
cebula
jajko
mąka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki
natka pietruszki pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki harynkowe

Śledzie moczymy zmieniając wodę dwa razy ,osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę obieramy ,siekamy i razem z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażamy. W misce dokładnie łączymy rybę ,ziemniaki ,cebulę z boczkiem ,mąkę ,posiekaną natką pietruszki ,imbir ,jajko i sok z cytryny ,doprawiamy pieprzem. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 12.12.2014 20:41
Chętnie bym skosztowała!
dollce 12.12.2014 11:46
Pięknie wyglądają
Christopher 11.12.2014 17:17
Mnie też korci ten pomysł z ziemniakami.
Rysia 11.12.2014 10:57
Interesujące placuszki.
Anna169Hosz 11.12.2014 08:18
Bardzo to ciekawe, aż mnie korci, żeby zrobić!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak