Placki cygańskie

Placki cygańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki ziemniaczane

  • kiełbasa serdelowa

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Placki cygańskie

W gorącej oliwie podsmażamy pokrojoną w paski kiełbasę, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem i papryką. Chwilę dusimy. Powstały farsz nakładamy na placki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

kamyk 01.01.2012 10:17
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat