Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
papryka 2 szt
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Sos: Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę mięsko. Dusimy przez ok 10min. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone pieczarki. Gotujemy przez ok 30min. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy zmieszaną mąkę z koncentratem oraz wodą zacierkę. Czekamy aż nasz sos zgęstnieje.

Placki robimy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/211774/placki-ziemniaczane.html

Smażymy jeden duży placek na całą patelnię.

Gdy placek jest gotowy przekładamy na talerz zalewamy sosem i składamy na pół.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.05.2013 21:03
Moje ulubione danie.
Anna169Hosz 20.02.2013 08:32
Dawno nie robiłam a pyszne...
anemon 22.01.2013 10:38
Placki ziemniaczane z sosem, to świetny duet.
angelika14 13.01.2013 17:26
moje smaki zawsze mamusia mi robiła mniamm
Zdzisław 13.01.2013 17:08
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak