Placek marchewkowy dla diabetyków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • składniki suche

  • mąka pszenna graham

    3/4 szklanki
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • składniki mokre

  • marchew

    3 sztuki
  • olej

    1/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    150 g
  • jajka

    2 sztuki
  • banan

    3 sztuki
  • soda oczyszczona

    3/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać rozgniecione banany i resztę mokrych składników. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie połączyć je z mokrymi. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a boki wysmarować cienko olejem i wysypać mąką graham. Piec od 30 minut do 1 godziny, w zależności jak jest grubo ciasta, w temperaturze 170 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Ciasto jest wspaniałą alternatywą dla osób, które nie mogą jeść słodyczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 20.06.2014 14:53
ciekawy przepis
sylwia_mc 29.09.2013 06:28
bardzo smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat