Placek marchewkowy dla diabetyków

Placek marchewkowy dla diabetyków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • składniki suche

  • mąka pszenna graham

    3/4 szklanki
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • składniki mokre

  • marchew

    3 sztuki
  • olej

    1/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    150 g
  • jajko

    2 sztuki
  • banan

    3 sztuki
  • Soda oczyszczona Prymat

    3/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placek marchewkowy dla diabetyków

Marchew obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać rozgniecione banany i resztę mokrych składników. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie połączyć je z mokrymi. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a boki wysmarować cienko olejem i wysypać mąką graham. Piec od 30 minut do 1 godziny, w zależności jak jest grubo ciasta, w temperaturze 170 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Ciasto jest wspaniałą alternatywą dla osób, które nie mogą jeść słodyczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Jagódka77 20.06.2014 14:53
ciekawy przepis
sylwia_mc 29.09.2013 06:28
bardzo smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat