Przepis i sposób przygotowania na: Placek kokosowo-jabłkowo-makowy
Jabłka: obrane jabłka utrzeć na tarce, wymieszać z cukrem i usmażyć. Pod koniec smażenie dosypać suchą galaretkę i wymieszać aby galaretka się rozpuściła. Jeszcze chwilę smażyć. Odstawić do stężenia.
Kokos: białka ubić na sztywno, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec w temp. około 180 stopni przez 20 minut.
Biszkopt: białka ubić, dodać żółtka i cukier, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao oraz mak. Wymieszać delikatnie. Piec w temp. około 180 stopni przez 30 minut.
Przełożenie: ciasto kruche, jabłka, placek kokosowy, biszkopt.
Ciasto polać polewą mleczną i udekorować wg uznania (ja udekorowałam perełkami cukrowymi).