Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek jagodowy na kefirze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt
kefir 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kruszonka
masło 12,5 dag
mąka 1,5 szklanki
cukier 0,75 szklanki
jagody 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jagodowy na kefirze

Jagody /mogą być inne owoce sezonowe/ opłukujemy i osuszamy. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy porcjami kefir, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blachę, posypujemy owocami. Posypujemy przygotowaną z masła, mąki i cukru kruszonką. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak