Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pizzerinki z makrelą

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Ciasto:
mąka
12 dag
mleko
1/4 szkl
drożdże
2 dag
cukier
1/2 łyżeczki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
oregano
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
bazylia
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Nadzienie

koncentrat pomidorowy
3 łyżki
makrela z puszki
1 szt
cebula
1 szt
oregano
Sklep Prymat
bazylia
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser żółty
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z makrelą

Drożdże rozrobić w mleku wraz z cukrem oraz łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, czosnek, oregano, bazylię, olej oraz wyrośnięte drożdże i wyrobić ciasto, które następnie odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać kółka, które następnie przełożyć do blaszki i podpiec w temp. 180 st przez 15 min.
W tym czasie przygotować ryby. Filety z makreli wyjąć z puszki z oleju i w miseczce rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Podpieczone pizzerinki posmarować koncentratem pomidorowym, posypać oregano, bazylią oraz pieprzem. Na wierzch wyłożyć rozdrobnioną makrelę, następnie cebulę i piec kolejne 15 min.
Na koniec pizzerinki posypać startym serem i zapiekać jeszcze parę minut, aby ser się roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.06.2014 00:17
Fajne są :-)
gusia1000 09.06.2014 22:50
Warte zrobienia.
ppaulina 09.06.2014 21:03
wyglądaja bardzo smakowicie
JOANNA16 09.06.2014 20:02
mmm wygląda pysznie, chętnie bym spróbowała))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak