pizza ze szprotkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spód pizzy

  • cebula czerwona

    1 szt
  • mozzarella starta

    20 dkg
  • sos

  • pomidory w zalewie

    40 dkg
  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • zioła

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • czarne oliwki bez pestek

    20 szt
  • szprotki

    20 (wędzone w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szprotki osączamy oliwki i cebulę kroimy w plasterki a cebulę dzielimy na pierścionki.Ciasto smarujemy sosem układamy na nim rybki oliwki i cebulę posypujemy startym serem i pieczemy w piekarniku.Sposób zrobienia sosu.Czosnek kroimy na pół i podsmażamy na oleju i wyjmujemy.Do oleju wkładamy poidory i wsypujemy zioła bazylię oregano i dusimy aż nadmiar płynu odparuje na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 05.04.2012 09:26
ciekawe połączenie
smakowita 29.11.2011 22:41
fajny pomysł
ronald88 23.11.2011 10:19
super
Krystyna32 23.11.2011 01:02
mniam, mniam ........

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat