Pizza zawijana do odrywania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na pizzę

    1 szt.
  • ser żółty

    100 g
  • szynka

    100 g
  • pieczarki duszone

    6 łyż.
  • sos pomidorowy

    1/2 szkl.
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1 łyżecz.
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza zawijana do odrywania foto
Ciasto na pizzę odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz.
Krok 2 - Pizza zawijana do odrywania foto
Nadzienie: Szynkę kroję w kostkę, ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.
Wyrośnięte ciasto wałkuję na prostokąt o grubości ok. 5 mm. Na połowie ciasta rozsmarowuję sos pomidorowy, układam pokrojoną szynkę, duszone pieczarki, starty ser żółty, całość posypuję przyprawą do pizzy). Ciasto roluję wzdłuż krótszego boku, po czym kroję na 11 - 12 części.
Kawałki ciasta układam jeden obok drugiego w niewielkich odstępach w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję przyprawą do pizzy.
Krok 3 - Pizza zawijana do odrywania foto
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200*C i piekę ok. 25 minut aż do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dziewczyna_z_kodeksem 23.07.2013 20:50
kapitalny pomysł, na pewno wypróbuję !
Czarnula87 23.07.2013 14:43
ciekawy pomysł :)
Megg 23.07.2013 14:26
wspaniała pizza
peppermint91 23.07.2013 14:12
Świetny pomysł!
EWI 23.07.2013 13:38
fajny przepis
wyattearp 23.07.2013 12:53
przepysznie wygląda
gosia561 23.07.2013 12:03
ciekawie wygląda
Cranberry 23.07.2013 11:36
fajny pomysł :)
Kolorowa 23.07.2013 11:24
Fajne te kawałki ;)
nogawkuchni 23.07.2013 11:05
Wygląda bardzo smakowicie i z pewnością jest przepyszna,aż w brzuchu burczy na jej widok,bardzo oryginalna i ciekawa propozycja na świetną przekąskę,posiłek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat