Przepis i sposób przygotowania na: pizza z warzywami i kurczakiem
Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy , wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto (jeśli będzie za twarde, wlać jeszcze trochę wody), dolać oliwę, wszysto razem ponownie zagnieść.Ciasto podczas wyrabiania powinno sprawiać wrażenie, jakby zaczynało puchnąć.Kulę ciasta podzielić na dwie części. Z każdej wywałkować (lub rozciągnąć w powietrzu na dłoni) duży krążek o średnicy ok. 40 cm, jeśli chcemy uzyskac pizzę na cienkim cieście lub o mniejszej średnicy, jeśli gustujemy w pizzy na grubszym cieście.Placki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej oliwą. Smarować ulubionym sosem pomidorowym z ziołami i nakładać wybrane przez siebie składniki.
Surowe ciasto pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. pół godziny.
Piec w 200 stopniach ok. 20 minut (czym cieńsza i mniejsza pizza tym krócej pieczemy.
Na osobnej patelni smażymy pokrojonego kurczaka z dodatkiem przyprawy do kurczaka prymat.
Na ciasto kładziemy posiekane warzywa (pomidor, ogórek kapusta pekińska, pieczarki, kurczak i pieczemy przez 10 minut.