Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżeczki bazylii suszonej, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, posmarować 3 łyżkami keczupu pikantnego, na nim ułożyć mieszankę mrożonek Hortexu typu Leczo, plasterki szynki, oraz odsączoną z zalewy sałatkę Pieczarkową Smak, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut,