pizza z szynką i sałatką pieczarkową Smak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/4 szkl.
  • drożdże

    10 dag
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    2 szkl.
  • olej

    4 łyżki
  • szynka

    20 dag
  • sałatka pieczarkowa

    290 g
  • mieszanka Hortex leczo

    450 g
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • jajko

    1 szt.
  • BAZYLIA SUSZONA

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżeczki bazylii suszonej, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, posmarować 3 łyżkami keczupu pikantnego, na nim ułożyć mieszankę mrożonek Hortexu typu Leczo, plasterki szynki, oraz odsączoną z zalewy sałatkę Pieczarkową Smak, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 13.09.2011 23:55
wygląda świetnie!
Pola2 02.04.2011 22:18
pyszna
ewasylwia 25.03.2011 13:49
fajny pomysł
bejciu24 24.03.2011 17:10
wygląda apetycznie:)
Magdalena1110 24.03.2011 13:15
pyszotka
Misiek1 24.03.2011 11:51
Super! A pizza domowej roboty jest najlepsza:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat