Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami i parówkami
Kroki postępowania
Ciasto: W mleku z dodatkiem cukru rozpuścić świeże drożdże, odstawić na kilka minut.
mleko 3,2% | 2 szklanki |
drożdże | 50 g |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka żytnia | 1 szklanka |
otręby pszenne | 1/2 szklanki |
mąka tortowa | 3,5 szklanki |
sól | 2 szczypty |
olej | 3 łyżki |
parówki cienkie | 4 sztuki |
olej do smażenia | |
cebula | 2 sztuki |
pieczarki | 6 dużych sztuk |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
koncentrat pomidorowy | 80 g |
czosnek | 3 ząbki |
oregano | 4 łyżeczki |
ser żółty | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: