Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami i kiełbasą
Kroki postępowania
1 kg mąki pszennej typ 500
500 ml mleka 3,2%
1/3 szk oleju
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
65 g świeżych drożdży
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Mleko lekko podgrzać i wlać do drożdży. Dodać olej, sól i mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto zakryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia.
1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego z bazylią
1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego z czosnkiem
sól himalajska do smaku
1/4 przegotowanej zimnej wody
Gdy ciasto rośnie wymieszać składniki sosu,
Dodatki :
450 g różnych kiełbas
350 g pieczarek
2 cebule
350 g mozzarelli w bloku
1 łyżka ziół włoskich
1 łyżka płatków czerwonej papryki
1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu
1 łyżeczka soli himalajskiej