Pizza z kebabem na chlebku pita

Pizza z kebabem na chlebku pita

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pita

    2 chlebki
  • ketchup pikantny

  • zioła prowansalskie

  • mięso

    200 g kebaba
  • żółty ser

    10-15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przekładamy na suchą patelnie i je pieczemy do miękkości (można dodać olej jeżeli nie zawiera w sobie) Kolejno chlebki pita zmaczamy wodą z jednej strony. Z drugiej strony smarujemy chlebki ulubionym pikantnym ketchupem, posypujemy ziołami. Ser ścieramy na tarce do jarzyn i posypujemy nim wierzch pizzy. Nakładamy mięso. Pizze wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do roztopienia i zarumienienia sera. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kikiriki

06.07.2014 11:31
mini pizzeryjka. fajne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat