Pizza wiejska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • woda letnia

    3/4 szkl
  • drożdże

    10 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier

    10 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki

Dodatki

  • pieczarki

    250 g
  • cebula biała

    1 szr
  • kiełbasa wiejska

    200 g
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Czosnek staropolski Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    100 g
  • sałata

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza wiejska  foto
Mąkę wsypujemy do dużej miski .
Krok 2 - Pizza wiejska  foto
Do mąki wlewamy oliwę z oliwek.
Krok 3 - Pizza wiejska  foto
Do wody dodajemy drożdże i cukier , mieszamy , wlewamy je do mąki .
Krok 4 - Pizza wiejska  foto
Dodajemy sól i zagniatamy elastyczne , gładkie ciasto.
Krok 5 - Pizza wiejska  foto
Na oleju smażymy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Krok 6 - Pizza wiejska  foto
Ciasto wałkujemy formując koło . Na ciasto wykładamy cebulkę z kiełbasą.
Krok 7 - Pizza wiejska  foto
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach na cebulę , posypujemy czosnkiem , papryką i solą oraz pieprzem . Układamy sałatę , ja użyłam lodową , roszponkę i czerwoną .Ścieramy ser .
Pieczemy w 200 C do zrumienienia.
Smaczna_B
Pieczarek nie musimy podsmażać , ładnie się upieką w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 25.02.2017 16:50
Zawsze pyszna
Franciszek 25.02.2017 00:13
smaczna pizza
Justi2401 23.02.2017 19:55
Z kiełbaską, mniam :)
agnieszka214 23.02.2017 18:50
Taka pizzę mogę zjesc
RenataZ-et 23.02.2017 18:19
lubię taką pizzę :)
wirtualnykucharz 23.02.2017 16:39
jak ja taką lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat