Do letniego mleka dodać cukier oraz pokruszone drożdże, wymieszać, pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, 2 łyżki oliwy, wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz imbirem, wymieszać jeszcze raz. Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę oraz pieczarki usmażyć na 2 łyżkach oliwy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć palcami na kształt prostokątnej formy. Formę posmarować olejem, położyć ciasto. Ciasto posmarować pastą pomidorową, posypać oregano. Położyć plastry szynki, cebulę z pieczarkami, groszek, kukurydzę, posypać tartym żółtym serem. Odstawić na 10 minut. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15 minut w temperaturze 210 stopni.