Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza jeżycka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kg
drożdże 0,5 kostka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 szt
pieczarki 300 g
szynka 6 plastry
ser żółty 6 plastry
pieprz do smaku
oregano do smaku
cebula 1 szt
woda letnia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza jeżycka

Drożdże, sól, cukier i pół szklanki wody mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Dodajemy mąkę i resztę wody. Ciasto na blachę i smarujemy koncentratem. Dodajemy smażone pieczarki z cebulką, szynkę, przyprawy i żółty ser. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, ok. 15-20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.07.2013 06:44
pizza super
Ela15 10.01.2013 19:51
ekstra
gabi162825 08.11.2012 19:52
super
ALAGOR 25.10.2012 21:29
ciasto jest bardzo dobre, a to w pizzy podstawa ;)
Renata22 21.10.2012 18:56
przepysznie wygląda ;)
pierniczkowo 21.10.2012 15:25
uwielbiam domową pizzę:)
sara1 15.10.2012 11:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak