pizza farmerska

pizza farmerska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    200 gram
  • pomidory

    2 sztuki
  • ser feta

    50 gram
  • ser gorgonzola

    50 gram
  • papryczka chili

  • przecier pomidorowy

  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pizza farmerska foto
Podsmażamy szynkę pokrojoną w średniej wielkości kostkę na łyżce oliwy.
Krok 2 - pizza farmerska foto
Smarujemy ciasto sosem pomidorowym, który robimy w następujący sposób: na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy przecier pomidorowy z wodą lub pomidory krojone z puszki, przyprawiamy ziołami i solą i pieprzem.
Krok 3 - pizza farmerska foto
Układamy szynkę i czosnek.
Krok 4 - pizza farmerska foto
Układamy ćwiartki ugotowanych jajek.
Krok 5 - pizza farmerska foto
Następnie kładziemy pomidory, ser fetę i gorgonzolę, paprykę chili i bazylię świeżą.
Krok 6 - pizza farmerska foto
Wszystko posypujemy ziołami i pieprzem. Przykrywamy szpinakiem i pierzynką z sera tartego.
Krok 7 - pizza farmerska foto
Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 22.02.2014 21:20
farmerska to moja ulubiona ;)
Kamil 17.01.2014 20:38
chyba tylko z jajek bym zrezygnował, poza tym wygląda przepysznie:)
Marlenka.S 30.12.2013 17:52
uwielbiam taką pizzę
JOANNA16 17.08.2013 21:42
pyszna pizza
ppaulina 25.07.2013 19:35
wygląda bardzo apetycznie
Alex_M 02.06.2013 11:44
uwielbiam kazda pizze :)
Anna169Hosz 10.04.2013 14:27
Bogata pizza, energetyczna-super!
adelajda 21.03.2013 10:54
taka domowa najlepsza !
fotoviderek 12.03.2013 09:41
Pizza wspaniała powinna się nazywać :)
Megg 02.03.2013 19:59
każda pizza jest pyszna a już najbardziej domowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat