Pizza domowa II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • drożdże

    1/3 kostki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    szczypta
  • jajka

    3 szt
  • pieczarki

    50 gram
  • kiełbasa

    1 pętko
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • pomidor

    3 plastry
  • cebula

    ćwiartka
  • ser

  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlewamy pół szklanki wody,wrzucamy 1/3 kostki świeżych drożdży,łyżkę mąki,szczyptę cukru.Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy drożdże zaczną rosnąć,do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,wbijamy 3 jajka,dodajemy łyżeczkę soli i wlewamy drożdże.Ciasto zarabiamy,następnie rozwałkowujemy i wkładamy do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego mąką.Ciasto smarujemy keczupem,następnie układamy kolejno:ugotowane pieczarki,pokrojoną w plasterki kiełbasę,pokrojone w talarki ogórki kiszone,3 plastry pomidora,pokrojoną w piórka ćwiartkę cebuli.Całość posypujemy startym serem i ziołami prowansalskimi do smaku.Pieczemy co najmniej 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 29.12.2011 12:41
super
Kopiko1983 14.03.2011 06:11
Super!
katarzyna124 12.12.2010 13:46
Uwielbiam pizze.Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat