Przepis i sposób przygotowania na: Pizza
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. Do mąki dodać przyprawy, wlać drożdże, wyrobić ciasto, na koniec dodać olej i wyrabiać aż się połączy z ciastem. Blaszkę posmarować olejem i wylepić ciastem.
2.
Składniki sosu pomidorowego (3 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka pikantnego ketchupu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu)wymieszać i rozsmarować na cieście. Ser żółty zetrzeć na tarce. Połową posypać ciasto
3.
Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na ciasto, następnie pokrojoną wędlinę i ogórka.
4.
Wierzch pizzy posypać resztą sera, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Piec do 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)