Piwo z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    4 łyżki
  • piwo jasne

    1 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piwo podgrzac pod przykryciem w garnku (najlepiej nierdzewnym) dodając cynamon, kawałek skórki z pmarańczy (bez białej części) i cukier. Gdy tylko zawrze rozlac do kamionkowych kufelków lub kubków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 31.01.2011 14:11
piwa nie lubię
Babciagramolka 22.01.2011 17:07
Na zimowe dni grzane piwko - super
kielcok1 22.01.2011 15:25
nie lubię
rakow2 24.11.2010 19:27
może być
iwona332 02.09.2010 00:02
super
mehia 08.07.2010 10:48
niezłe :)
Krzysztof42 24.05.2010 14:25
grzane piwo to nie piwo :-)
Ewa111 19.05.2010 10:20
A ja zamiast cukru dodaję miód
IlonaAlbertos 16.05.2010 13:03
Nie przepadam za piwem z cynamonem, zdecydowanie wolę goździki i sok imbirowy :)
Ela20 06.05.2010 10:51
Idealne na dzisiejszy deszczowy dzień :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat