Piszinger - przepis

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • kakao

    4 łyżka
  • cukier

    0,5 szklanka
  • mleko pełne

    2 łyżka
  • mleko w proszku

    1,5 szklanka
  • aromat migdałowy

    4 krople
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, kakao, cukier, mleko przekładamy do garnuszka i podgrzewamy, aż wszystkie składniki będą połączone. Zostawiamy do ostudzenia. Następnie powoli cały czas mieszając trzepaczką dodajemy mleko w proszku, na koniec łączymy z aromatem migdałowym.
Oblaty lub andruty przekładamy masą, lekko dociskając nie zapominając o bokach i samym wierzchu. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przepis ze strony www.ilovebake.pl

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 04.06.2014 23:13
Pysznie u Ciebie,robię podobny,a mleko w proszku kojarzy mi się z dzieciństwem :-)
Margo1 29.05.2013 11:06
wygląda zachęcająco
Brenia 03.01.2013 13:45
z chęcią bym spróbowała ;)
Wiesława1 03.01.2013 11:42
super
Adam/ZUB3R 03.01.2013 10:58
fajne
Magda24 03.01.2013 10:35
wspaniały wafelek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat