Pinacolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyż
  • masa

  • budyń śmietankowy

    1/2 op
  • mąka

    1 łyż
  • cukier

    1 łyż
  • żółtko jajek

    4 szt
  • margaryna

  • białko

    4 szt
  • cukier

    1 szkl
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • Pianka:

    Kokosowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formą. Pieczemy 20 min w temp 170st. Robimy masę: ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo żółtka i budyń. Mieszamy z ananasami. Pianka ananasowa: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wkładamy do formy i pieczemy 20 min w temp 170st, aż sie zrumieni. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat