Pinacolada

Pinacolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyż
  • masa

  • budyń śmietankowy

    1/2 op
  • mąka

    1 łyż
  • cukier

    1 łyż
  • żółtko jajek

    4 szt
  • margaryna

  • białko

    4 szt
  • cukier

    1 szkl
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • Pianka:

    Kokosowa
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pinacolada

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formą. Pieczemy 20 min w temp 170st. Robimy masę: ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo żółtka i budyń. Mieszamy z ananasami. Pianka ananasowa: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wkładamy do formy i pieczemy 20 min w temp 170st, aż sie zrumieni. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat