Pilpeciki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

  • mięso mielone indycze

  • jajko

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do miski. Dodajemy cebulkę, przyprawy i jako. Wszystko mieszamy i tworzymy małe kuleczki, które można podać z sosem pomidorowym lub koperkowym. Pulpety dusimy w tym sosie.
Sos może być według uznania np. pieczarkowy, śmietanowy, koperkowy, pomidorowy. jaki sobie wymyślicie. Mięso może być ugotowane i zmielone.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat