Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z pęczaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 25 dag
brokuły 45 dag
cebula biała 1 szt
płatki migdałowe 10 dag
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
przyprawa do zup typu vegeta

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z pęczaku

Wykonanie:
Rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, wsypać kaszę i mieszając smażyć 5 minut. Następnie wlać 1 litr wrzątku, dodać przyprawy do smaku i gotować na wolnym ogniu około 30 minut do miękkości. Brokuły ugotować według opisu na opakowaniu. Ciepłą kaszę wyłożyć na półmisek, obłożyć ugotowanymi brokułami, migdałami wcześniej uprażonymi. Osobiście polecam polać brokuły olejem smakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.02.2015 20:09
smaczne połączenia
cukiereczek 27.02.2015 17:48
apetycznie i zdrowo
Edith85 27.02.2015 17:33
smakowite i zdrowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak