Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pilaw barani

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
2 torebki po 125 gram
czosnek
2 ząbki
cebula
1 szt
przecier pomidorowy
2 pukowiaste lyżki
woda
2 szklanki
olej
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka mielona
szczypta
Sklep Prymat
baranina
1/2 z łopatki

Przepis i sposób przygotowania na: pilaw barani

Mięso kroimy w cienkie paski lub w kostkę.Na rozgrzanym oleju w głebokim naczyniu dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek a po chwili pokrojone mięso i smażymy wszystko razem 2 minuty.Podsmażone mięso mieszamy z surowym ryżem ostrą papryką oraz solą i szczyptą pieprzu.Smażymy jeszcze 3 minuty,zalewamy przecierem pomidorowym rozprowadzonym w dwóch szklankach wody i gotujemy 15 min a następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.07.2012 07:38
pycha;)
Krystyna32 23.11.2011 01:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak