Pikle z ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 kg
  • sól

    3 łyżki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • cukier

    5 łyżek
  • laska cynamonu

    kawałek
  • pieprz

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Umyć ogórki, obrać tylko gdy są twarde, pokroić w słupki i wybrać delikatnie pestki. Wrzucić na wrzącą wodę, gotować 1 minutę i odcedzić. Ułożyć w słojach, zalać zalewą (ok. 2 szklanek) z wody, octu i przypraw . Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 30.07.2014 22:30
Masz Misiu rację,też to zauważyłam........
misia53 30.07.2014 22:23
też pikle robię bo lubię , ale zdjęcie chyba ci się pomyliło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat