Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle w occie

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórek gruntowy 3 kg
kalafior 1 szt
cebula 6 szt
papryka czerwona 1 kg
marchew 4 szt
koper wiązka
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
czosnek główka
Gorczyca biała cała Prymat paczka
oliwa kilka łyżek

Zalewa

woda 2 litry
ocet 2 szkl
cukier 2 szkl
sól 1 łyżka
ziele angielskie 10 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle w occie

Ogórki pokroić w koreczki, marchewkę w plastry, cebulę w ósemki, a paprykę w grubsze paski.Kalafior podzielić na małe różyczki, włożyć do wrzątku i gotować 2 minuty. Wodę zagotować z cukrem, solą, octem, pieprzem oraz zielem angielskim. Do każdego słoika włożyć gałązkę kopru, liść laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy oraz ząbek czosnku. Do słoików włożyć warstwami warzywa i zalać gorącą zalewą. Na wierzch wlać łyżkę oliwy z oliwek i pasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak