pikle mieszane w korzennej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek zielony

    30 dkg.
  • kalafior

  • sól

  • marynata

  • woda

    1 l.
  • ocet 10 %

    1 l.
  • przyprawy korzenne

  • cukier

  • papryka czerwona

    po 1 szt.
  • papryka żółta

    po 1 szt.
  • ogórki

    6 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie warzywa umyć papryki przekroić na pół usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki,kalafior podzielić na różyczki wszystkie warzywa włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 10min.osączyć i układać warstwami w przygotowanych słojach,składniki marynaty wlać do rondelka dodać przyprawy do smaku zagotować przestudzić zalać warzywa szczelnie zamknąć i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat