Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny paprykowy gulasz Ausi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 gram
mąka do panierowania
przecier pomidorowy 1,5 łyżki
przecier paprykowy 1,5 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
olej do smażenia
smalec 1 łyżka
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny paprykowy gulasz Ausi

Kroki postępowania

1
Mięso umyc oczyscić, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Pikantny paprykowy gulasz Ausi foto
2
kawałki miesa oprószyć maką i obsmażyć na oleju. Następnie zalać wodą, dodac lisć laurowy, ziele angielskie i czosnek. Gotować aż zmieso bedzie półmiękkie.
Krok 2 - Pikantny paprykowy gulasz Ausi foto
3
DNastępnie dodać przeciery: paprykowy i pomidorowy.
Krok 3 - Pikantny paprykowy gulasz Ausi foto
4
Na smalcu przesmażyć paprykę mieloną (wszystkie trzy rodzaje) i dodać do mięsa kiedy będzie miękkie.
Krok 4 - Pikantny paprykowy gulasz Ausi foto
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Pikantny paprykowy gulasz Ausi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.11.2013 00:33
pikantne jedzonko to moje smaki
Katarzyna59 16.08.2013 08:10
smaczny gulasz
Alex_M 28.03.2013 09:29
ale pysznosci!!
wiola333 28.03.2013 09:00
bardzo smaczny przepis
jasiek 28.03.2013 00:36
bardzo wyrazisty
Megg 27.03.2013 22:18
pycha, lubię pikantne dania!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak