Pikantne udka z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    4 szt
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlać 2 łyżki oliwy, dodać utarty chrzan, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, odrobinę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, włożyć do marynaty, wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny. Następnie mięso wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie, polać pozostałą oliwą, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 06.05.2013 07:31
bardzo lubię
IlonaAlbertos 29.05.2012 23:50
Taki kurczaczek to coś dla mnie :)
Iwusia 29.05.2012 23:37
ale pyszne
Rybciia 28.05.2012 11:05
pyszne :-)
Wafelek2601 01.05.2012 09:04
moje ulubione
Wacław 27.11.2011 09:57
znakomite !
Monika193 26.11.2011 23:36
uwielbiam udka
Motorek 26.11.2011 11:10
super
alaaa 25.11.2011 19:59
ja też lubię pikantne mięsko
caroline1983 25.11.2011 18:48
cos w moim guscie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat