pikantne tosty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    8 kromek
  • wędlina

    8 plasterków
  • ser żółty

    8 plastrów
  • pomidory

    2 szt
  • pieczarki

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba bez skórek zarumieniamy na patelni.Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą,dodajemy pokrajaną w kostkę wędlinę,pokrajane pomidory, i paprykę.Całość krótko dusimy i zestawiamy z ognia.Tosty smarujemy masą a na wierzch kładziemy plasterki sera.Zapiekamy w piekarniku 10 min.Polewamy ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 09.04.2011 20:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat