Pikantne roladki

Pikantne roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • olej

    6 łyżek
  • cukier

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantne roladki

Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, przyprawę KUCHAREK, paprykę i po szczypcie pieprzu i cukru. Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety. Na każdym kawałku mięsa polożyć porcję pieczarkowego nadzienia i zawinąć mięso w ciasny rulon. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami.
(4 porcje)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

jasiek 08.06.2011 10:18
lubię ostre jedzenie
novita23 19.05.2011 08:15
fajny przepis
berys18 23.03.2011 07:44
świetny przepis
szajba2 25.01.2011 15:18
ziemniaki, roladki, buraczki - super obiad
rakow2
rakow2 12.10.2010 16:28
roladki i to pikantne - pycha
Barbara55 08.09.2010 16:22
solidna swojska kuchnia
IZABELA29 06.07.2010 14:07
smakowicie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat