PIKANTNE PLACKI Z MLODYCH ZIEMNIAKOW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2-3 szt
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smazenia
  • ocet

    2-3 lyzki
  • olej

    2-3 lyzki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2-3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mlode ziemniaki skrobiemy i scieramy na drobnej tartce, nastepnie cebule obieramy i rowniez scieramy na tej drobnej tartce, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dodajemy ocet i olej i dobrze mieszamy. Smazymy na rozgrzanej patelni na zloty kolor z obu stron.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 05.07.2013 07:39
Muszę zrobić takie pikantne :)
Megi 02.10.2012 08:42
ciekawy pomysł z octem:)pycha
Katarzyna47 15.08.2012 22:50
Z octem jeszcze nie próbowałam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat