Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 duża
jaja 2 sztuki
ząbek czosnku 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki z cukinii

Oczyszczamy cukinię - ja z połowy obieram skórkę na reszcie warzywa ją zostawiam.
Ścieramy cukinie na dużych oczkach , przekładamy na durszlak i solimy, aby puściła soki. Cebulę drobno siekamy, dodajemy odciśnięta cukinię, przeciśnięty czosnek oraz bułkę - tyle aby ciasto dało się formować w placuszki ale nie za dużo. Smażymy na złoto i podajemy z ulubionym sosem - ketchup, czosnkowy. Mogą te placki stanowić również dodatek do mięska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.10.2016 18:44
znakomite placki
Bernadeta1 28.10.2016 16:41
lubię placki z cukinii, smaczne
bertpvd 28.10.2016 10:52
genialne placki
RenataZ-et 28.10.2016 09:45
bardzo fajne placki :)
KORAL 28.10.2016 09:33
Lubię zielone, te placuszki też, ja dodaję trochę więcej przypraw :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak