Pikantne placki warzywne

Pikantne placki warzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2-3 szt
  • mąka

    ok 1 szklanka
  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • olej do smażenia

  • curry

  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantne placki warzywne

Warzywa rozmrażamy.
Jajka rozmącamy i mieszamy z maka- dodajemy do warzyw.
Wszystko przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Porcjami kładziemy na rozgrzany na patelni olej- smażymy z obu stron na złoto.
Wykładamy na ręczniki papierowe.
Podajemy z ulubionymi sosami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

romanrafal
romanrafal 24.02.2015 18:12
fajne placuszki
irenka 30.12.2013 19:23
ciekawy przepis,na pewno pyszne placki
kanu83 06.11.2013 20:18
smaczniutkie placki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat