Pikantne ośmiorniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • tabasco

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zeszklonej na łyżce oliwy pokrojonej dymki i posiekanego czosnku dolewamy pomidory z puszki.
Doprawiamy je cukrem, bazylią i tabasco.
Parówki przekrawamy na pół a każdą część przekrawamy wzdłuż na 4 części zostawiając ok. 2 cm nie przekrojone.
Dodajemy je do sosu i podsmażamy około 6 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 06.07.2012 07:57
Ja dodaje jeszcze żółty ser- moja najmłodsza córka przepada za nimi:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat