Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne mini pierożki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
śmietana 18 proc 150 gram
żółtko jajek 1 sztuka
masło lub margaryna 1 łyżka
ser żółty 6 gram
szynka 3 gram
cebula biała 1 sztuka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne mini pierożki

Z mąki,śmietany, żółtka i masła zagniatamy ciasto wkładamy na 60min do lodówki. rozwałkowujemy na cienki ciasto,kroimy na kawałki 2cm na 2cm. Zwijany pierożki z farszem: drobniutko pokrojoną cebulą szynką i serem. Pieczemy na formie wysmarowanej tłuszczem 15 min w180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 17.12.2012 17:56
znakomite
Justyna87 17.12.2012 17:07
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak