Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne grillowane szaszłyki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

oliwa 0,5 szkalanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Lista składników

pierś z kurczaka 0,5 kg
boczek wędzony 0,5 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cukinia 2 sztuki
cebula czerwona 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne grillowane szaszłyki

Składniki marynaty dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Pierś kurczaka oraz boczek pokroić na grubsze kawałki i wymieszać w marynacie. Całość odstawić do lodówki na min 2 godziny. W międzyczasie paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ćwiartki a cukinię w plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno cebulę, paprykę, cukinię, pierś z kurczaka, boczek itd. Grillować często obracając, przez ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 02.10.2015 20:26
Zapachniało mi dymkiem z tego grilla :) Chętnie bym zjadła takiego szaszłyka :)
Łukasz15 28.09.2015 21:32
Lubię takie szaszłyki
kuchcik89 28.09.2015 20:21
super szaszłyki :)
Grazyna0211 28.09.2015 20:10
apetyczne szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak