Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka do dań z grilla

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek wiejski 250 g /ziarnisty
rzodkiewka 10 szt
pepperoni 3 szt /papryczki
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek 1 kwiat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka do dań z grilla

Papryczki myjemy odcinamy główki z ogonkami i wytrzepujemy nasiona ,kroimy w plasterki cieniutkie.

Rzodkiewkę myjemy i kroimy w pół plasterki, cebulkę w kosteczkę .
Serek odcedzamy i wkładamy do szklanej miski ,dodajemy pozostałe składniki, obie sole i mieszamy .

Dekorujemy kwiatami szczypiorku, który jest jadalny więc spokojnie nam jeszcze doda aromatu całości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.06.2014 07:45
fajny przepis
Iwa27 29.05.2014 15:05
na grila super
molanka 29.05.2014 14:22
wyrazisty smak
Anna133 29.05.2014 12:49
u mnie szaleństwo paprykowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak