Pikantna oliwa z oliwek

Pikantna oliwa z oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    200 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chilli suszona

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do czystej i suchej buteleczki wrzucamy papryczkę chilli i czosnek.

Zalewamy oliwą, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne miejsce na około 10 dni.

Po tym czasie oliwa nabiera już charakterystycznego, pikantnego smaku i możemy jej użyć.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat