Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna gryczanka z patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
pierś z kurczaka 0,5
słodka śmietana 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
olej do smażenia
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna gryczanka z patelni

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na kilku łyżkach oleju. Solimy, a gdy ładnie się podsmaży, dodajemy ugotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu kaszę gryczaną. Chwilę smażymy, po czym dodajemy śmietanę i musztardę i mieszamy cały czas, aż kasza wchłonie powstały sos i zrobi się gęsta. Na koniec doprawiamy mocno kolorowym pieprzem i podajemy z łagodną w smaku surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 25.02.2014 15:12
super danie
halina17 25.02.2014 13:18
Lubię dania z kaszą gryczaną.
gosia56 25.02.2014 12:57
na pewno pyszne
usmiech 25.02.2014 11:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak