Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
kiełbasa śląska 1 laska
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 ząbki
przecier pomidorowy 4-5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 czubata łyżka
oregano 1 łyżka
kminek Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3-1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez 11 godzin. Następnie gotować przez godzinę, pod koniec gotowania dodać sól.
Krok 1 - Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą foto
2
Kiełbasę pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wrzucić kiełbasę do fasoli.
Krok 2 - Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą foto
3
Na oliwie, na której podsmażaliśmy kiełbasę, zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać drobno pokrojony czosnek, przesmażyć jeszcze przez chwilę razem, a następnie dodać do fasoli.
Krok 3 - Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą foto
4
Dodać do fasolki przecier pomidorowy (najlepiej domowej roboty).
Krok 4 - Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą foto
5
Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać fasolkę z kleksem śmietany.
Smacznego :)
Krok 5 - Pikantna fasolka po bretońsku z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.02.2017 16:28
smaczna propozycja
Krzysztof15 11.02.2017 07:51
bardzo smaczne danie
w mojej kuchni 10.02.2017 23:52
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak