Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pijany motyl

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 i 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 op.
mleko 3 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło/margaryna 1,5 kostki
rum wg. uznania
banan 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pijany motyl

Upiec biszkopt z przepisu jak na rafaello na dużą tortownicę, przekroić.
Banana obrać i namoczyć w rumie lub wódce.
Przygotować masę: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. w reszcie rozpuścić mąki; dodać do gotującego się mleka i zagotować. Ostudzić.
Margarynę (ja używam palmę) lub masło miksujemy i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Pod koniec ucierania dodajemy rum lub inny alkohol (ja daję ok.100 ml)
Tak przygotowaną masą przekładamy biszkopty, pamiętając o pozostawieniu częsci na wierzch i dekorację.
Tort przekroić na pół(wzdłuż średnicy); połówki ułożyć odwrotnie. Na środek położyć banana. Udekorować wg. własnego gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.05.2013 18:42
ale piękny! bardzo mi się podoba
Bernadeta1 25.04.2013 00:14
wygląda bajecznie
ajres 01.04.2012 22:25
super wygladfa
dwa pokoje z kuchnią 30.01.2012 14:49
?wietny
iziona 20.11.2011 08:41
Pijany czy nie, ale bardzo ładny :)
Renata22 19.11.2011 22:51
przepiękny :)
Ewa6274879 19.11.2011 22:09
taki piękny widok, a mogą skorzystać tylko dorośli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak