Piezczona kaczka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 opak
  • czosnek

    10 szt
  • jabłka

    4 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • olej

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić z pozostałych piór następnie umyć .Jabłka pokroić w plastry pomarańcze pokroić na ćwiartki czosnek z blender-ować z olejem wszystko złączyć ze sobą dodać majeranek -Włożyć do środka kaczki piec w temp 200stopni przez około 2 godzin . Po jednej godzinie przekręcić na druga stronę . Kaczka powinna być ładnie zrumieniona . Gdy kaczka się upiecze należy ja wyluzować . Podzielić na pierś i udo .
Smacznego...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta38 05.06.2011 08:37
smaczna
Zoso 11.05.2011 21:39
uwielbiam kaczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat