Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowa pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 Gram
natka pietruszki 10 Listków
Przyprawa curry orientalna Prymat 2-3 Łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowa pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś porcjujemy. Układamy ją na folii. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry.
Krok 1 - Pietruszkowa pierś z kurczaka foto
2
Na pierś kładziemy pietruszkę. Zamykamy pierś szczelnie i wkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Pietruszkowa pierś z kurczaka foto
3
Pierś przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10-20 min ( w zaleznosci od grubosci mięsa).
Krok 3 - Pietruszkowa pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.11.2015 15:34
Fajny pomysł na fileta z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak