Piersi z Piekrnika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki

* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 1 opakowanie marynaty w płynie (marynata Szlachecka)
* 2 gałązki bazylii (posiekanej)
* 2 gałązki natki pietruszki (posiekanej)
* sól,pieprz(niekoniecznie)


Pyszne ,aromatyczne miesko z piekarnika-Polecam :-)
Etapy przygotowania

Piersi kurczaka myjemy-wycieramy ręcznikiem papierowym. Gorę mięska nacinamy w kratkę.
Wkładamy do miseczki ,do tego wlewamy naszą marynatę. Porządnie wcieramy z kazdych stron.
Przykrywamy miseczkę talerzykiem bądż folią aluminiową i odkładamy do laodówki na całą noc żeby dobrze nam miesko przeszło.
Po tym czasie wykładamy pierś na blaszkę z kratką,posypujemy zieleninką,przykrywamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h.Po godzinie pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy z 10-15 minut do zarumienienia się i gotowe.

SMACZNEGO . . . . .

Podajemy z czym kto lubi :)
Ja podłam z ziemniaczkami i sałatka z pomidorów :-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 15:16
Rarytas dla mięsożerców.
Ewa104 14.10.2011 15:25
Mniam,pychota.Mam ochotę sięgnąć po jedno mięsko.
adam1f 06.08.2011 15:06
dobre
polly66 26.06.2011 10:51
godzinę to nigdy nie trzymałam ale wyglądają apetycznie i podane w efektowny sposób
evita0007 20.06.2011 16:46
nie ,nie za długo bo to pod przykryciem,,wyszło akurat takie soczyste w srodku :-) no i na srodkowej półce piekłam tak że nie było problemu ;-)
SmacznaPyza 20.06.2011 10:58
zastanawiam się tylko czy 1 godzina i 15 min. to nie za długo na piersi z kurczaka? chociaż to chyba zależy od ich wielości...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat