piersi z kurczaka z bazyliową kieszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 pojedyńcze
  • sok z cytryny

  • sól

  • parmezan starty

    10 dkg
  • pesto

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka

    50 gram
  • jajka

    2 szt
  • olej do smażenia

  • bazylia

    4 łyżki
  • suszone pomidory

    4 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą.Parmezan mieszamy z pesto oraz z posiekaną bazylią,doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.W każdym filecie nacinamy wzdłuż głęboką kieszeń i napełniamy ją przygotowanym farszem oraz połówkami pomidorków,spinamy wykałaczkami.Filety obtaczamy w mące,jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a następnie w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na dużym ogniu przez 3 min z każdej strony aż się lekko zarumienią,następnie dosmażamy na małym ogniu 5 min pod przykryciem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 20.06.2011 12:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat